bouwkundige-keuring-Be Covered

Bouwkundige keuring

Zekerheid staat voor alles... Via BE COVERED Real Estate kun je heel eenvoudig een specialist inplannen voor een bouwkundige keuring. Met een landelijk groeiend netwerk van deskundige inspecteurs ben je als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde werkwijze en een gedegen inspectie door de inspecteur.

Kosten bouwtechnische keuring

De kosten voor een bouwtechnische keuring zijn afhankelijk van de grootte van de woning. Voor woningen tot 1000 m3 inhoud heb je al voor €369,00 inclusief btw een uitgebreide bouwtechnische keuring. Een bouwtechnische keuring (ook wel een bouwkundige keuring genoemd) is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. De kosten worden uitgesplitst in directe kosten, kosten op termijn en woningverbetering.

Wat wordt gecontroleerd bij een keuring?

Een inspecteur gebruikt geavanceerde software om alles na te lopen, notities te maken en foto’s te maken. Onze inspecteurs hebben jarenlang ervaring én zijn bekend met de gestelde eisen. Tijdens de keuring van uw huis wordt een uitgebreide lijst met elementen door de inspecteur geïnspecteerd en afgewerkt. Daarbij wordt de woning van boven op het dak tot onder in de kruipruimte volledig gecontroleerd.

Bij bouwtechnische keuringen via BE COVERED gaat het om een beoordeling van de volgende elementen:

 • Informatie vorige eigenaar, zoals asbest, VvE, ongedierte, technische installaties, etc.
 • Constructie, denk hierbij aan de kapconstructie en het dakbeschot
 • Trappen, hekwerken en balustrades in en aan de woning
 • Conditie van een eventuele dakkapel, kozijn, lood, maar ook dakramen
 • Alle sanitaire groepen zoals badkamer, keuken en toilet
 • Staat en toestand van de vloeren, wanden en plafonds in de woning
 • Alles met betrekking tot de installaties (water, gas, elektra etc.)
 • Brandveiligheid en ventilatie in het huis
 • Kruipruimte, vloerbalken en fundering
 • Daken, dakpannen, dakbedekking, schoorstenen en overige dakafwerking
 • Goten, overstekken en hemelwaterafvoeren
 • Gevels, metselwerk, gevelbekleding en lateien
 • Kozijnen, schilderwerk, beglazing en raamdorpelstenen
 • Schilderwerk buiten de woning
 • Aanbouw met alles wat daaraan is verbonden, zoals dak, kozijn, gevel etc.
 • Bijgebouwen, opstal, garage, buitentrappen, tuin en overige
 • Een kostenraming met directe kosten, termijnkosten en verbeterkosten

Een bouwkundige inspectie is louter visueel en niet-destructief, er worden dus geen gaten geboord of nagelvaste onderdelen verwijderd. Indien de inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het rapport. De inspectie is echter geen asbestinventarisatie. Ook eventuele verborgen gebreken die na het verwijderen van wandafwerkingen, aftimmeringen etc. zichtbaar worden, vallen buiten de scope van deze visuele bouwkundige inspectie.

Wanneer bouwkundige keuring?

Bij de aankoop van een woning is het belangrijk dat u een bouwtechnische keuring laat uitvoeren! Dit kan gebreken of aankomende kostenposten aan het licht brengen die u zelf misschien niet zult ontdekken. De inspecteurs zijn volledig onafhankelijk, hebben geen emotionele band met de woning en kunnen daarom uw toekomstige woning objectief, vakkundig en uitgebreid inspecteren. Dit kan u zeker helpen bij uw besluit om de woning al dan niet aan te kopen of bij de onderhandeling.

Een bouwkundige keuring brengt wellicht extra kosten met zich mee, maar het geeft extra zekerheid rondom de aankoop. Na de keuring weet u wat de gebreken zijn, waar onderhoudskosten aan zitten te komen, en meer. Het is belangrijk dat deze keuring onafhankelijk wordt uitgevoerd zodat u een eerlijk en onafhankelijk beeld van de woning krijgt. De rapportage is hierdoor een deskundige beoordeling van de bouwtechnische staat van de woning.

Lees meer

Zijn de kosten aftrekbaar?

In sommige gevallen zijn de kosten van een bouwtechnische keuring aftrekbaar van de belasting. Zo is het bij de aankoop van een wat oudere woning mogelijk dat de hypotheekverstrekker vraagt om een bouwtechnische inspectie. Ook is een dergelijke inspectie verplicht wanneer uit de taxatie van een woning is gebleken dat de kosten voor het achterstallig onderhoud 10% of meer van de woningwaarde zijn. In beide gevallen zijn de kosten van het bouwtechnische onderzoek aftrekbaar.

Lees meer

Hoe lang duurt een bouwtechnische keuring?

Gemiddeld duurt een bouwtechnische keuring ongeveer een uur. De inspecteur werkt niet op de klok en zal uiteraard de woning grondig inspecteren en zorgen dat alle hierboven genoemde punten zijn gecontroleerd, ook al is daar meer tijd voor nodig.

Lees meer

Bouwkundig rapport

Het uiteindelijke resultaat van bouwtechnische keuringen is een zogenaamd bouwkundig rapport. Deze ontvangt u digitaal in uw mailbox en op uw woningdashboard bij Be Covered.

Dit woningdashboard bevat onder meer foto’s van eventuele gebreken, een uitvoerige analyse van de bouwtechnische staat van het huis, informatie over het energiegebruik van de woning, een energiebesparingsadvies en de verwachte kosten binnen 1 jaar en 5 jaar. De rapporten van Homekeur worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

Lees meer

Prijsvoorwaarden

 • Voor woningen tot 1000 m3 woninginhoud*
 • Meerprijs per 100 m3 is € 25,- incl. BTW
 • Indien niet correct opgegeven wordt dit alsnog in rekening gebracht).
 • Opdrachten annuleren tot 24 uur van tevoren (gerekend op werkdagen) is geen probleem.
 • Bij annuleren binnen de 24 uur worden € 175,- incl. BTW kosten in rekening gebracht)
 • Bij het niet doorgaan van een keuring op de dag van de afspraak betaalt u 100%, bij een nieuwe opdracht krijgt u € 100,00 korting.
 • Maximaal één huisnummer, 1 woning.
 • Kruipruimte en daken worden geïnspecteerd conform onze onderstaande voorwaarden, en indien de inspecteur ter plaatse geen belemmeringen aantreft en de situatie als veilig en verantwoord wordt beoordeeld.

Overige bepalingen: *Meerprijs voor inspectie op Waddeneilanden € 150,-

Lees meer
arrow_upward